Wat kan een makelaar Arnhem precies voor je betekenen?

Wat kan een makelaar Arnhem precies voor je betekenen?

Als je van plan bent om een huis te gaan kopen, heb je ineens met verschillende personen te maken. Het stopt namelijk niet bij een huiseigenaar die zijn huis aan jou wilt verkopen, deze wordt vaak bijgestaan door een makelaar. In dit geval is het verstandig om een aankoopmakelaar mee te nemen die je professioneel advies kan geven. Wat zijn de werkzaamheden van een aankoopmakelaar precies? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Welke functies heeft een makelaar?

Een makelaar Arnhem schakel je in bij het kopen, verkopen of zoeken van een huis. Een makelaar die je inschakelt bij het kopen van een huis, wordt in de meeste gevallen een aankoopmakelaar genoemd door bijna iedereen. Wil jij een huis verkopen? Dan heb je natuurlijk een verkoopmakelaar nodig. De makelaar mag nooit als aankoop- en verkoopmakelaar optreden voor hetzelfde huis. De makelaar moet namelijk altijd de belangen van de partij goed kunnen behartigen en moet altijd partijdig zijn. Toch zitten er veel verschillen tussen een aankoopmakelaar en een verkoopmakelaar. Wil jij weten wat deze voordelen allemaal zijn? Je leest het hieronder.

Aankoopmakelaar

Een aankoopmakelaar is de persoon die je inschakelt als je een huis wilt kopen. De makelaar ondersteunt je bij de zoektocht naar je droomhuis. Je moet hiervoor wel een wensenlijstje opstellen en bij de makelaar neerleggen. In dit wensenlijstje staan je eisen waaraan het nieuwe huis moet voldoen, zoals de omgeving, locatie, prijs en eventuele extra’s. De aankoopmakelaar heeft goede netwerk kanalen, waardoor hij snel op de hoogte is van welke huizen verkocht gaan worden in de omgeving. Dit betekent dat je als koper veel eerder een huis te zien krijgt dan iemand zonder een makelaar. Heb je een leuke en geschikte huis gevonden? Mooi, maar dan zijn de werkzaamheden van de makelaar nog niet afgerond. De aankoopmakelaar geeft ook adviezen en helpt bij het controleren van het huis en natuurlijk het koopcontract.

Wat doet een verkoopmakelaar?

De meeste mensen schakelen een verkoopmakelaar in als ze een huis verkopen. Een verkoopmakelaar helpt bij het verkopen van je huis. De verkoopmakelaar regelt het formele gedeelte en ondersteunt daarnaast vaak bij het opstellen van de vraagprijs. Ook heeft de verkoopmakelaar diverse kanalen waarop de huis verkocht en aangeboden kan worden. Als voorbeeld kan alleen de makelaar een huis aanbieden op Funda. De verkoopmakelaar neemt het hele verkoopproces uit handen en regelt meestal ook al het papierwerk. Zo is hij de tussenpersoon tussen verkoper en de partij die het huis wilt kopen. Wanneer de koop rond is, maakt de verkoopmakelaar het koopcontract en wordt alle administratie afgerond.